PREMINUO IVO JELIĆ!
Sveća, Ilustracija, Foto: Profimedia

JEDAN OD OSNIVAČA HDZ-A U DUBROVNIKU

PREMINUO IVO JELIĆ!

Bio je prvi predsednik dubrovačkog HDZ-a te je na prvim demokratskim izborima izabran za saborskog zastupnika

Objavljeno: 12:40h

Ivo Jelić, zastupnik iz prvog saziva Hrvatskog sabora i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Dubrovniku, ugledni dugogodišnji profesor, preminuo je u 82. godini, a izjave saučešća, u svoje i u ime HDZ-a, uputio je predsednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

„U teško i neizvesno vreme, kada je Hrvatska bila suočena sa velikosrpskom agresijom, gospodin Jelić je svojim zalaganjem, poštenjem i humanošću dao veliki doprinos ostvarenju sna o slobodnoj Hrvatskoj“, napisao je u saučešću Plenković.

Podsetio je kako se „gospar Jelić tokom demokratskih promena 90-ih godina prošlog veka požrtvovno angažovao u stvaranju samostalne Hrvatske“. Bio je prvi predsednik dubrovačkog HDZ-a te je na prvim demokratskim izborima izabran za saborskog zastupnika.

„Ostaće upamćen i kao ugledni dugogodišnji profesor u dubrovačkoj srednjoj školi, a potom i na Pomorskom fakultetu. Kao vrsni pedagog prenosio je vredna znanja i iskustva naraštajima dubrovačkih učenika i studenata“, napisao je Plenković, a HDZ objavio na društvenoj mreži.

Bonus video:

00:41

PREMINUO DAVID ALBAHARI: Poznati pisac izgubio životnu bitku u 75. godini posle duge bolesti

(Espreso/ Index.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.